De balans in ondernemersperspectief en bankperspectief

De ondernemer heeft zijn belangen, de bank heeft zijn belangen. Soms botsen die. Soms vraagt de bank zekerheden waar je als ondernemer geen snars van begrijpt. Maar alles heeft zijn reden. En er is altijd een oorzaak. Is er ook een balans denkbaar? Zeker! Door tijdig vanuit beide perspectieven naar de financieringsbehoefte te kijken.

Door de bril van de bankier

Vanuit mijn jarenlange ervaring als bankier én vanuit mijn ondernemerscapaciteiten ben ik gewend vanuit beide perspectieven naar een onderneming te kijken. Ik weet waar de bank het vergrootglas op legt. Ik weet hoe u een vertrouwensbreuk kunt vermijden, zonder dat u zich de kaas van het brood laat eten. Als bankier en ondernemer ben ik ervan doordrongen dat eerlijke en open communicatie topsport is. Dat oprechte intenties en het wederzijdse geloof daarin beslissend zijn. Dat vertrouwen en gunnen cruciaal zijn.

Door de bril van de ondernemer

Mijn ondernemerservaringen leerden me risico’s te beperken en zo goedkoop mogelijk vreemd vermogen aan te trekken. Wat me als ondernemer boeit, is de vraag hoe je medewerkers, leveranciers en klanten motiveert om bij te dragen aan winstgevendheid en continuïteit. Ik beleef nog dagelijks hoe prachtig het is om te ondernemen en om bedrijfsprocessen te doorgronden en te verbeteren. Dat geeft energie. Die energie geef ik graag aan u door. En mijn kennis van de nieuwste financieringsvormen deel ik graag met u.

Neem vandaag nog contact op voor een QuickScan.